Tunnisteet

sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Syyskuu 2024





Aamukahveilla jälleen ja tällä kertaa jopa hedelmää kylkeen. Ihan eliittifiilis tällasia kuluttaa😷

Syyskuun alussa tehtii lomilta töihinpaluu, tuntuu jo ikuiselta muistolta. Hyvillä mielin takasin arjessa ja oravanpyäräs😌

Nordnetin Priva Banking aktivoin joskus samoihin aikoihin. Tästä(kin) nous ties mitä ajatuksia, niin hyvässä kuin pahassa. Olenko jo iso poika? 

Aikuistua en aio silti koskaan! ESG!😁


Kituutuksessa mitään merkittävää ei kuun aikana juuri tapahtunu. Hyvä ystäväni halus silti hoitaa tarkemman kommentoinnin. Yhtä laadukasta tekstiä kuin Inderesin analyysit👍


Syyskuun raportti:

1. **Tulot:** Syyskuun tulot (3 217 €) pysyvät vakiona alkuvuoden tasolla. Ei isoja heilahduksia – steady as she goes. Kesäkuun 4 655 € oli toki poikkeus, mutta sen jälkeen on taas palattu tähän "arki kutsuu" -tasolle. Ei siis mitään huolta tällä sektorilla.


2. **Tarpeet:** Sähkökulut 5 € on jo naurettavan pienet verrattuna kevään piikkeihin (toukokuu 73 € ja helmikuu 83 €). Ilmeisesti joko olet muuttunut luolamieheksi tai saanut jonkun halpavirtadiilin. Ruokakauppa sen sijaan hieman notkahti taas ylöspäin (393 €), mutta ei onneksi hälyttävästi, varsinkin verrattuna kevään 700 € ylilyöntiin. Puhelin/netti on myös tipahtanut huhtikuun mystisestä 61 € piikistä järkevämpään 19 €:oon.


3. **Turhakkeet:** Liikuntaan paloi syyskuussa 240 €, joka on huomattava kasvu kesään nähden. Tämä taitaa olla investointi omaan terveyteen, joten en kutsuisi sitä täysin turhakkeeksi. Verrataan vaikka heinäkuuhun, jolloin vastaava meno oli 180 €, niin tässä mennään kohti sporttikauden huippua. Hyvinvointi ja viihde pysyvät maltillisina, mikä on hyvä – ei ole tarvetta krääsälle tai muulle ylimääräiselle.


4. **Säästö ja kituutus:** Kituutusprosentti 49,6 % kertoo sen, että vaikka kuluja on, säilytät tiukan otteen taloudesta. Puolet tulosta suoraan sukanvarteen on kova suoritus. Syksyn kituutusfiilis jatkuu vahvana!


Vakaata säästöä, kontrolloitua kulutusta ja pientä hemmottelua siellä täällä. Ei mitään kriittistä isoa kuprua, mutta ehkä ruokakauppaan voisi painaa vielä tarkempaa linjaa, jos haluat jatkaa syksyä vahvasti kituuttaen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti